Ontslagreden voor ambtenaren

 • Ambtenaar en ontslag wegens reorganisatie

  Als ambtenaar kunt u met ontslag bedreigd worden door een reorganisatie. Elke wijziging in de organisatie waaraan personele gevolgen zijn verbonden is in feite een reorganisatie.
 • Ambtenaar en ontslag wegens disfunctioneren

  Ook onenigheid over uw functioneren kan uiteindelijk leiden tot een ontslagsituatie. Volgens het ambtenarenrecht is er dan sprake van een situatie van ‘ongeschiktheid voor de functie, anders dan vanwege ziekte of gebrek'.
 • Ontslag van een ambtenaar op andere gronden

  In de meeste rechtspositiereglementen is er een ontslagreden opgenomen onder de benaming ‘ontslag op andere gronden'. In feite is dit een soort restcategorie die uw werkgever de mogelijkheid biedt om u bijvoorbeeld bij een vertrouwensbreuk te ontslaan.
 • Ontslag van een ambtenaar wegens ziekte

  Pas na langdurige arbeidsongeschiktheid kunt u als ambtenaar ontslagen worden. U moet dan inmiddels twee jaar of langer arbeidsongeschikt zijn. Bovendien moet voor een eventueel ontslag duidelijk zijn dat:
 • Strafontslag

  Strafontslag voor een ambtenaar is te vergelijken met ontslag op staande voet voor een gewone werknemer. Er moet sprake zijn van een uitzonderlijke situatie waarvan de werkgever vindt dat u een ernstig verwijt kan worden gemaakt.
Waardeer deze site:
Klant waardering Ontslag.nl
0 1447 waarderingen, gemiddeld: 7.2 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder