Disfunctioneren

Je kunt niet zo maar wegens disfunctioneren ontslagen worden. Daarvoor gelden een aantal strikte voorwaarden.

 • Wanneer kan ik wegens disfunctioneren ontslagen worden?

  Je kunt niet zomaar wegens disfunctioneren ontslagen worden. Daarvoor moet aan een aantal strikte voorwaarden voldaan zijn. Zo moet je werkgever duidelijk kunnen maken dat je ongeschikt bent voor je functie.
 • Hoe zit het met het verbetertraject bij disfunctioneren?

  In de wet staat niet beschreven hoe een goed verbetertraject eruit moet zien, maar uit de vele uitspraken van rechters op dit punt kun je zeggen dat een goed verbetertraject voldoet aan de volgende kenmerken:
 • Het personeelsdossier

  Elke werkgever is in feite verplicht om voor elke werknemer minimaal een personeelsdossier aan te leggen en bij te houden. In dit dossier bewaar je als werkgever alle gegevens die je nodig hebt om de arbeidsovereenkomst goed uit te kunnen voeren.
 • Bewaartermijnen van een personeelsdossier

  Er geldt geen specifieke wettelijke bewaartermijn die betrekking heeft op persoonsgegevens (in een personeelsdossier). Dat betekent dat dus dat de werkgever zelf moet bepalen hoe lang hij bepaalde persoonsgegevens bewaart.
 • Personeelsdossier en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

  Met ingang van 25 mei 2018 gelden er nieuwe privacyregels, in Nederland bekend onder de naam Algemene verordering gegevensbescherming (AVG). Burgers hebben door deze regels sterkere privacyrechten gekregen en bedrijven en organisaties moet nog zorgvuldiger met persoonsgegevens omgaan.
Waardeer deze site:
Klant waardering Ontslag.nl
0 1439 waarderingen, gemiddeld: 7.3 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder