Laat je vaststellingsovereenkomst controleren door een juridisch specialist

Er kan een hoop misgaan bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst (VSO). In 95% van de gevallen moet de VSO worden aangepast. Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten. Behoud je je recht op een WW-uitkering? Is de aangeboden transitievergoeding passend? Wat is de laatste dag van het dienstverband? Laat hem daarom altijd controleren door een juridisch specialist.

Stuur je VSO naar ons op.

Gratis check door een arbeidsrecht advocaat.

Kosteloos telefonisch adviesgesprek (15 min.) met arbeidsrecht advocaat.

Ga zonder verrassingen het gesprek met je werkgever aan.

Ja, ik wil mijn vaststellingsovereenkomst gratis laten controleren

 • Max. bestandsgrootte: 64 MB.
 • Als je bovenstaande persoonsgegevens aan ons verstrekt, ga je ermee akkoord dat wij deze gegevens verwerken overeenkomstig ons privacybeleid.

Laat je vaststellingsovereenkomst controleren door een advocaat

Er kan een hoop misgaan bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst (VSO). In 95% van de gevallen moet de VSO (ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd) worden aangepast. Er zijn een aantal juridische zaken waar je goed op moet letten. Behoud je je recht op een WW-uitkering? Is de aangeboden transitievergoeding passend? Wat is de laatste dag van het dienstverband? Laat je vaststellingsovereenkomst daarom altijd controleren door een advocaat. Bel 088 – 10 10 808 voor meer informatie over de check van jouw vaststellingsovereenkomst. 

Upload je VSO

Een arbeidsrechtadvocaat controleert jouw VSO

Ontvang een uitgebreid rapport met praktische tips

Ga goed voorbereid het
gesprek met je werkgever aan

Ja, ik wil mijn vaststellingsovereenkomst laten controleren

 • Max. bestandsgrootte: 64 MB.
 • Als je bovenstaande persoonsgegevens aan ons verstrekt, ga je ermee akkoord dat wij deze gegevens verwerken overeenkomstig ons privacybeleid.

Hoe wordt mijn vaststellingsovereenkomst gecontroleerd?

Als je jouw vaststellingsovereenkomst opstuurt, gaat een arbeidsrechtspecialist daar direct mee aan de slag. Een vaststellingsovereenkomst wordt gecontroleerd op 25 onderdelen, denk aan zaken als:

 • Is de vaststellingsovereenkomst WW-proof?
 • Is de juiste (fictieve) opzegtermijn in acht genomen?
 • Op welke transitievergoeding heb je recht?
 • Hoe zit het met de eindafrekening en vakantiedagen?
 • Wat wordt er geregeld rondom geheimhouding, getuigschrift en communicatie?
 • Wat gebeurt er met een concurrentie- of relatiebeding?
 • Hoe ziet het finaal kwijtingsbeding eruit?

Na de grondige, juridische check krijg je binnen enkele dagen een uitgebreid en leesbaar rapport, waarin duidelijk beschreven staat op welke onderdelen de vaststellingsovereenkomst nog aangepast moet worden.

Wat kost de controle van de vaststellingsovereenkomst en kan dat niet gratis?

De kosten van de controle en rapportage van jouw vaststellingsovereenkomst bedragen € 395 exclusief btw. In 85% van de gevallen worden deze kosten vergoed door jouw werkgever. Veel werkgevers nemen op voorhand al een budget op voor rechtsbijstand in de vaststellingsovereenkomst. Als dat bij jou nog niet standaard het geval is, vraag je werkgever hier dan naar.

 

In de meeste gevallen gaat de factuur voor de juridische controle van de vaststellingsovereenkomst dus naar jouw werkgever. Adviseurs die een volledige gratis controle aanbieden zou je bij voorbaat moeten wantrouwen. Je krijgt dan vaak een uiterst summiere check of je moet alsnog betalen voor een uitgebreidere controle.

 

Hoe weet ik hoe goed jullie zijn en waarom zou ik de experts van Ontslag.nl inschakelen?

Ontslag.nl is de meest bezochte en geraadpleegde site van Nederland op het gebied van ontslag. De site wordt beheerd en ondersteund door de juristen en advocaten van Van Gelderen Arbeidsrechtadvocaten, één van de bekendste arbeidsrechtkantoren van Nederland. De juristen en advocaten van Van Gelderen Arbeidsrechtadvocaten hebben gezamenlijk meer dan 75 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht en ontslag. Wil je weten wat andere klanten over onze te zeggen hebben? Bekijk dan hier onze reviews.

Wij gaan graag voor je aan de slag

Laat je gegevens achter en binnen 2 dagen ontvang je een uitgebreid rapport met praktische tips over jouw vaststellingsovereenkomst. Uiteraard kunnen we je ook helpen om de beste deal uit te onderhandelen of om verweer te voeren tegen je ontslag.