WW-uitkering

Wanneer heb je recht op een WW-uitkering? Hoe lang en hoe hoog is deze uitkering? Je leest het hier.

 • Heb ik na mijn ontslag recht op een WW-uitkering?

  Ja, in de meeste gevallen heb je recht op een WW-uitkering na je ontslag. Je moet uiteraard wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet o.a. het initiatief voor het ontslag bij je werkgever liggen en mag je niet op staande voet ontslagen zijn.
 • Wanneer heb ik recht op een WW-uitkering?

  Om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarden op een rijtje...
 • Wanneer ben ik verwijtbaar werkloos?

  Sinds 1 oktober 2006 zijn de regels rondom verwijtbare werkloosheid behoorlijk versoepeld. Zo bent u niet meer verwijtbaar werkloos als u instemt met een beëindiging van uw arbeidsovereenkomst op initiatief van uw werkgever.
 • Wat is de fictieve opzegtermijn?

  Volgens de regels van het UWV moet uw werkgever bij uw ontslag rekening houden met de opzegtermijn. Als er bij uw ontslag geen rekening is gehouden met een opzegtermijn of als er een te korte opzegtermijn in acht genomen is, dan ontvangt u uw WW-uitkering pas na afloop van deze periode.
 • Hoe lang duurt de WW-uitkering

  De WW-uitkering bedroeg vóór 1 januari 2016 maximaal 38 maanden. Het maximum wordt in de periode van 1 januari 2016 tot 1 april 2019 stapsgewijs (met één maand per kwartaal) volgens de afbouwregeling teruggebracht naar 24 maanden.
 • Vrijwillige vertrekregeling en WW

  Een werknemer die in het kader van een reorganisatie gebruik maakt van een vrijwillige vertrekregeling komt in veel gevallen (toch) in aanmerking voor een WW-uitkering.
Waardeer deze site:
Klant waardering Ontslag.nl
0 1318 waarderingen, gemiddeld: 7.3 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder