Arbeidsongeschiktheid

Een zieke of arbeidsongeschikte werknemer geniet extra ontslagbescherming. Toch kunt u ook in die situatie onder omstandigheden met ontslag te maken krijgen.

  • Ontslag tijdens ziekte

    Het is een hardnekkig misverstand om te denken dat u als werknemer niet ontslagen kunt worden als u ziek bent. U bent tijdens ziekte in het algemeen wel beter beschermd tegen ontslag, maar een absoluut ontslagverbod tijdens ziekte bestaat niet.
  • Ontslag na twee jaar van ziekte of arbeidsongeschiktheid

    Als je twee jaar of meer onafgebroken ziek of arbeidsongeschikt bent geweest, geldt het opzegverbod tijdens ziekte niet meer. Dit betekent niet dat je arbeidsovereenkomst dan automatisch beëindigd is. Het betekent wel dat je werkgever via het UWV Werkbedrijf ontslag kan aanvragen.
  • Ontslag en zwangerschap

    Een zwangere werkneemster heeft recht op bijzondere ontslagbescherming. Zo mag een werkgever het dienstverband van een zwangere werkneemster niet opzeggen. Dit opzegverbod geldt ook tijdens het bevallingsverlof en tot zes weken na afloop van het bevallingsverlof.
Waardeer deze site:
Klant waardering Ontslag.nl
0 1304 waarderingen, gemiddeld: 7.3 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder