Strafontslag

Wouter Van Gelderen Wouter Van Gelderen Arbeidsjurist Bijgewerkt op: 27 januari 2022

Strafontslag voor een ambtenaar is te vergelijken met ontslag op staande voet voor een gewone werknemer. Er moet sprake zijn van een uitzonderlijke situatie waarvan de werkgever vindt dat u een ernstig verwijt kan worden gemaakt.

U moet hierbij denken aan een situatie van diefstal, oplichting, bedreiging van een collega of leidinggevende of frauduleuze handelingen. Strafontslag heeft grote gevolgen. Niet alleen verliest u uw baan, maar omdat er sprake is van oneervol ontslag, verliest u ook uw recht op een WW-uitkering en een eventuele bovenwettelijke uitkering.

 

Als u geconfronteerd wordt met (dreigend) strafontslag is het belangrijk om zo snel mogelijk juridisch advies in te winnen. Een in ambtenarenrecht gespecialiseerde jurist of advocaat kan u een inschatting geven van de (on)geldigheid van een dergelijk ontslagbesluit.

 

  • Benieuwd of jouw strafontslag rechtsgeldig is? Doe dan in twee minuten een juridische controle met de Ontslagchecker!

 

Zorg ook dat u tijdig en schriftelijk bezwaar maakt tegen een besluit tot strafontslag. Omdat u vrijwel direct geen inkomen meer heeft, kunt u de rechter in een spoedprocedure verzoeken om het ontslagbesluit voorlopig te schorsen en uw werkgever te veroordelen om uw salarisbetalingen voorlopig voort te zetten.

Hoe kunnen wij jou helpen?

De advocaten van Van Gelderen Arbeidsrechtadvocaten behoren tot de beste ontslagadvocaten van Nederland en staan je graag bij in deze moeilijke tijd. Heb je een arbeidsrechtelijk probleem? Bel gewoon even met de Ontslaglijn en we helpen je op weg!

Eva Witteveen

Advocaat arbeidsrecht