Maak bezwaar tegen onterechte slechte beoordelingen

Je werkgever kan niet zomaar besluiten dat je wegens disfunctioneren ontslagen moet worden. Meestal gaan hier een aantal negatieve functionerings- of beoordelingsgesprekken aan vooraf.

Om te voorkomen dat je werkgever met negatieve beoordelingsformulieren, brieven of e-mails een negatief dossier over je opbouwt, is het van belang om op dergelijke documenten te reageren. Als je het dus niet eens bent met negatieve berichten over je functioneren, laat je werkgever dit dan weten. Doe dit bij voorkeur schriftelijk of per e-mail zodat je later kunt bewijzen dat je bezwaar hebt gemaakt tegen de uitlatingen van je werkgever. Houd de toonzetting zakelijk en probeer in je reactie concreet te omschrijven waarom je het met de negatieve beoordeling niet eens bent.

Teken negatieve beoordeling niet voor akkoord

Je bent nooit verplicht om welk document dan ook voor akkoord of zelfs maar voor gezien te ondertekenen. Als je geconfronteerd wordt met een negatief beoordelingsverslag en je bent het met de inhoud niet eens, onderteken dit document dan niet. Als het formulier de mogelijkheid biedt om je mening te geven, maak hier dan gebruik van. Ook kun je ervoor kiezen om het beoordelingsformulier eerst mee naar huis te nemen om het rustig te bestuderen. Je kunt dan enkele dagen later per brief of per e-mail alsnog je reactie geven.

Gebruik de Ontslagchecker

Wil je weten of je op grond van disfunctioneren ontslagen kunt worden? Gebruik dan de Ontslagchecker, een online tool waarmee je binnen enkele minuten kunt bepalen of ontslag wel of niet mogelijk is.

Heb je een vraag over disfunctioneren of wil je je eigen situatie voorleggen aan een arbeidsrechtspecialist? Neem gerust eens contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

Waardeer deze site:
Klant waardering
0 1245 waarderingen, gemiddeld: 7.4 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder