Disfunctioneren = ongeschikt voor het eigen werk

Als je het heel kort zou willen samenvatten is disfunctioneren in feite niets anders dan een werknemer die niet (meer) in staat is om zijn eigen werkzaamheden naar behoren te verrichten.

De wet spreekt van disfunctioneren als een werknemer zijn bedongen werkzaamheden niet meer kan verrichten. Met bedongen werkzaamheden wordt in feite niets anders bedoeld dan de werkzaamheden behorend bij de functie die de werknemer verricht.

Functieomschrijving is belangrijk

Maar om te kunnen toetsen of een werknemer ongeschikt is voor zijn functie, is het natuurlijk wel van belang dat duidelijk is welke eisen er aan de werknemer in het kader van zijn functie gesteld worden. Dat maakt een functieomschrijving dan ook zo belangrijk.

Een werkgever doet er verstandig aan om ervoor te zorgen dat er binnen de organisatie van alle functies duidelijke en up-to-date functieprofielen zijn. Daarin moet helder beschreven staan wat de vaardigheden, taken en verantwoordelijkheden zijn die van de werknemer verlangd worden.

Afhankelijk van het type functie zou in dit profiel ook iets opgenomen kunnen worden over de vereiste persoonskenmerken van degene die de betreffende functie vervult. Ook zouden bepaalde resultaatsdoelstellingen in het functieprofiel kunnen worden opgenomen. Hoe concreter en uitgebreider het functieprofiel, des te eenvoudiger zal het zijn om aan te tonen dat een werknemer niet (of juist wel) naar behoren functioneert.

Het is overigens niet zo dat zonder een functieprofiel een werkgever nooit zou kunnen aantonen dat een werknemer disfunctioneert. Ook als niet concreet op papier staat wat er van een werknemer verwacht wordt, kan een werknemer uiteraard best aangesproken worden op zijn functioneren. Maar een werkgever loopt zonder functieprofiel het risico dat hij met de werknemer in een discussie belandt over de vraag of bepaalde taken en verantwoordelijkheden wel onderdeel uitmaken van de functie van de werknemer.

 

Tip!

Bestel het boekje “De disfunctionerende werknemer”. Dit boekje geeft op een praktische manier inzicht in alle facetten rondom het onderwerp disfunctioneren. Door de vele praktijkvoorbeelden krijg je daarnaast een goed beeld hoe een rechter tegen bepaalde situaties aankijkt. Voor meer informatie of om dit boekje direct te bestellen klik je hier.

Gebruik de Ontslagchecker

Wil je weten of je op grond van disfunctioneren ontslagen kunt worden? Gebruik dan de Ontslagchecker, een online tool waarmee je binnen enkele minuten kunt bepalen of ontslag wel of niet mogelijk is.

Heb je een vraag over disfunctioneren of wil je je eigen situatie voorleggen aan een arbeidsrechtspecialist? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

Waardeer deze site:
Klant waardering
0 1245 waarderingen, gemiddeld: 7.4 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder