Ontslag wegens een verstoorde arbeidsrelatie

Ook een verstoorde arbeidsrelatie kan aanleiding zijn voor ontslag. Uiteraard kan een werkgever niet zonder meer het standpunt innemen dat er sprake is van een verstoring waardoor u uw baan zou verliezen. Er moet wel echt iets aan de hand zijn.

Wanneer is er sprake van een verstoorde arbeidsrelatie?

Deze vraag is lastig te beantwoorden. De kantonrechter zal alle omstandigheden van het geval meewegen om te bepalen of er inderdaad sprake is van een dusdanig verstoorde arbeidsrelatie dat daardoor ontslag onvermijdelijk is.

Een werkgever die ontslag voor een werknemer aanvraagt op basis van een verstoorde arbeidsrelatie zal in het algemeen moeten aantonen dat:

  • er daadwerkelijk sprake is van een verstoring,
  • deze verstoring ernstig en duurzaam is, en
  • dat herstel van de relatie niet meer mogelijk is

Dreigt er ontslag en wil je weten hoe je er juridisch voorstaat? Heb je een vaststellingsovereenkomst ontvangen of heb je ondersteuning nodig in een ontslagzaak?

Neem dan contact op met een van onze ontslagspecialisten. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

Verstoring van arbeidsrelatie

Er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor een arbeidsrelatie verstoord raakt. Denk aan de situatie waarbij er een persoonlijk conflict ontstaat tussen een werknemer en zijn leidinggevende. Dit conflict kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van (de beschuldiging van) seksuele intimidatie. Ook kan er een verstoring zijn ontstaan in de werkrelatie tussen twee collega’s. Als overplaatsing niet tot de mogelijkheden behoort, zou een werkgever ook in die situatie een ontslagaanvraag kunnen overwegen. Ook liefdesrelaties op het werk kunnen aanleiding zijn voor verstoorde verhoudingen.

Een paar voorbeelden

Een zieke werkneemster raakt in conflict met haar werkgever. Volgens de werkgever werkt de werkneemster onvoldoende mee aan haar re-integratie en zou zij in staat zijn aangepaste werkzaamheden te verrichten. Als sanctie voor het gedrag van de werkneemster stopt de werkgever de loonbetaling. De kantonrechter komt tot de conclusie dat er tussen partijen sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie. Om die reden wordt de arbeidsovereenkomst ontbonden. Omdat de kantonrechter het de werkgever kwalijk neemt dat hij de loonbetaling heeft stopgezet, moet de werkgever forse ontslagvergoeding betalen.

Een andere werkneemster meldde zich ziek wegens privé-omstandigheden. Tijdens deze ziekteperiode verricht de werkneemster bij een andere werkgever nevenwerkzaamheden. De eerste werkgever ontslaat haar vervolgens op staande voet wegens een ontstane vertrouwensbreuk. De rechter keurt dit ontslag op staande voet goed.

Gebruik de Ontslagchecker

Wil je weten of je op grond van een verstoorde arbeidsrelatie ontslagen kunt worden? Gebruik dan de Ontslagchecker, een online tool waarmee je binnen enkele minuten kunt bepalen of ontslag wel of niet mogelijk is.

Heb je een vraag over een verstoorde arbeidsrelatie of wil je je eigen situatie voorleggen aan een arbeidsrechtspecialist? Neem gerust eens contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

Waardeer deze site:
Klant waardering
0 1021 waarderingen, gemiddeld: 7.6 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder