In de meeste rechtspositiereglementen is er een ontslagreden opgenomen onder de benaming ‘ontslag op andere gronden’. In feite is dit een soort restcategorie die uw werkgever de mogelijkheid biedt om u bijvoorbeeld bij een vertrouwensbreuk te ontslaan.
Uw werkgever kan natuurlijk niet zo maar besluiten om u op basis van deze restcategorie te ontslaan. Er moet voor een geldig ontslagbesluit altijd een gegronde reden zijn. Dat zal per geval bekeken moeten worden.
Als u te maken krijgt met een ontslagbesluit wegens ‘andere gronden’ dan moet u scherp (laten) controleren of hiervoor wel voldoende rechtvaardiging bestaat. Uw werkgever moet namelijk terughoudend zijn met het gebruik van een dergelijke ontslaggrond. Maak tijdig gebruik van de mogelijkheid om tegen een (aangekondigd) ontslagbesluit bezwaar te maken.
In het geval van een ontslagbesluit wegens ‘andere gronden’ is uw werkgever verplicht om een financiële regeling te treffen. Deze regeling zal in principe minimaal gelijk moeten zijn aan uw rechten op een WW-uitkering en een bovenwettelijke uitkering.
Het is niet ongebruikelijk dat daarnaast nog een extra financiële voorziening wordt getroffen in de vorm van een ontslagvergoeding. In de praktijk komt het voor dat deze ontslagvergoeding is gebaseerd op de transitievergoeding.
De advocaten van Van Gelderen Arbeidsrechtadvocaten behoren tot de beste ontslagadvocaten van Nederland en staan je graag bij in deze moeilijke tijd. Heb je een arbeidsrechtelijk probleem? Bel gewoon even met de Ontslaglijn en we helpen je op weg!
Advocaat arbeidsrecht
Wij gaan je helpen. Van een controle van je VSO of een onderhandeling tot het voeren van inhoudelijk verweer. Wij helpen jou om het beste resultaat te bereiken. Bel ons op 088 – 10 10 808 of stuur ons een mail.
Zo gaan wij jou helpen