De herplaatsingsverplichting

Als het verbetertraject doorlopen is en de uitkomst hiervan negatief is (de werknemer functioneert nog steeds onvoldoende), dan is er nog een belangrijke stap die gezet moet worden voordat de werkgever kan besluiten om aan te sturen op een beëindiging van het dienstverband.

De werkgever zal moeten nagaan of de werknemer ergens anders in de organisatie (of bij een zusterbedrijf) een andere passende functie kan gaan uitoefenen. Kortom, de werkgever moet zich aantoonbaar inspannen om een herplaatsing van de werknemer mogelijk te maken. Pas als blijkt dat herplaatsing echt niet mogelijk is, komt het ontslagscenario aan bod.

In de volgende artikelen geven we aan wat deze herplaatsingsverplichting precies inhoudt en wat er in dit kader van een werkgever verwacht wordt.

Uiteraard moet je deze spelregels wel in perspectief zien. Een kleine werkgever met enkele personeelsleden zal in de regel vrij snel de conclusie mogen trekken dat herplaatsing niet mogelijk is, voor grote(re) werkgevers heeft de herplaatsingsverplichting heel wat meer voeten in de aarde.

In artikel 7:669 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek wordt de herplaatsingsverplichting als volgt beschreven:

‘De werkgever kan de arbeidsovereenkomst opzeggen indien daar een redelijke grond voor is en herplaatsing van de werknemer binnen een redelijke termijn, al dan niet met behulp van scholing, in een andere passende functie niet mogelijk is of niet in de rede ligt. Herplaatsing ligt in ieder geval niet in de rede indien sprake is van verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer als bedoeld in lid 3, onderdeel e.’

Met de woorden ‘niet in de rede ligt’ wordt in de praktijk bedoeld dat de werkgever geen herplaatsingsinspanningen hoeft te verrichten als de werknemer zich verwijtbaar gedragen heeft.

Tip!

Bestel het boekje “De disfunctionerende werknemer”. Dit boekje geeft op een praktische manier inzicht in alle facetten rondom het onderwerp disfunctioneren. Door de vele praktijkvoorbeelden krijg je daarnaast een goed beeld hoe een rechter tegen bepaalde situaties aankijkt. Voor meer informatie of om dit boekje direct te bestellen klik je hier.

Gebruik de Ontslagchecker

Wil je weten of je op grond van disfunctioneren ontslagen kunt worden? Gebruik dan de Ontslagchecker, een online tool waarmee je binnen enkele minuten kunt bepalen of ontslag wel of niet mogelijk is.

Waardeer deze site:
Klant waardering
0 1245 waarderingen, gemiddeld: 7.4 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder