Voorbeeldbrief – bezwaar maken tegen opzeggen in de proeftijd

Als je werkgever je dienstverband heeft opgezegd in de proeftijd, kun je met deze voorbeeldbrief bezwaar maken tegen deze opzegging.

Meestal kan een werkgever tijdens de proeftijd met onmiddellijke ingang het dienstverband opzeggen. Er moet dan wel sprake zijn van een geldig proeftijdbeding.

De maximale duur van de proeftijd is afhankelijk van de lengte van de arbeidsovereenkomst.

Duur arbeidsovereenkomst Maximale duur proeftijd
- tot en met 6 maanden - geen proeftijd mogelijk
- tussen 6 en 24 maanden - één maand
- onbepaalde tijd - twee maanden

In sommige gevallen is er ook sprake van misbruik van de proeftijd waartegen je bezwaar kunt maken. Met onderstaande brief kun je bezwaar maken tegen de opzegging in de proeftijd omdat er:

  • Sprake is van een ongeldige proeftijd
  • Er nooit sprake is geweest van een geldige proeftijd
  • Sprak is van misbruik van de proeftijd

Meer informatie over opzeggen in de proeftijd kun je hier lezen.


Download dit document

  • Als u bovenstaande persoonsgegevens aan ons verstrekt, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens verwerken overeenkomstig ons privacybeleid.

Waardeer deze site:
Klant waardering Ontslag.nl
0 1439 waarderingen, gemiddeld: 7.3 /10

Bereken de transitievergoeding

  Vul hier de datum in waarop u verwacht dat het dienstverband eindigt.

  Onder bruto maandinkomen wordt verstaan: het laatstgenoten basissalaris vermeerderd met (indien van toepassing ) 1/12 deel van de door de werknemer verdiende provisie in de 12 maanden voorafgaand aan het ontslag. Daarnaast moet ook, voor zover van toepassing, 1/12 deel van de vakantietoeslag, vaste 13e maand, ploegentoeslag en overwerktoeslag worden meegenomen. Tot slot moeten ook winstuitkeringen, bonussen en variabele eindejaarsuitkeringen worden meegeteld. 1/36 deel van deze variabele looncomponenten, verschuldigd over de drie kalenderjaren voorafgaand aan het jaar van ontslag, tellen mee in het bruto maandinkomen.


Bereken je WW uitkering

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder