Rechtsbijstand en juridisch advies

Als ontslag dreigt of als u in een arbeidsgeschil verwikkeld bent, is goed juridisch advies geen overbodige luxe. Het arbeids- en ontslagrecht zit ingewikkeld in elkaar en een misstap kan u veel geld of zelfs uw baan kosten.

Aan Ontslag.nl is een team van arbeidsrechtadvocaten en juristen verbonden die je op verschillende manieren kunnen ondersteunen en adviseren. Onze advocaten hebben in de afgelopen jaren meer dan 10.000 werknemers geholpen bij de meest uiteenlopende ontslagkwesties en bij vragen als:

 • Kan ik zomaar ontslagen worden?
 • Wat te doen bij ontslag?
 • Kom ik in aanmerking voor een ontslagvergoeding?
 • Moet ik meewerken aan ontslag met wederzijds goedvinden?
 • Kan ik deze vaststellingsovereenkomst ondertekenen?
 • Mijn werkgever zegt dat ik zelf ontslag moeten nemen? Is dat verstandig?
 • Kom ik na mijn ontslag in aanmerking voor een WW-uitkering?
 • Moet ik altijd bezwaar maken tegen een ontslagaanzegging?
 • Hoe moet ik naar mijn werkgever toe reageren?
 • Hoe reageer ik op een negatief beoordelingsgesprek?
 • Heb ik in mijn situatie recht op de kantonrechtersformule?
 • Heeft het zin om een arbeidsrechtadvocaat in te schakelen?
 • Wat is het verschil tussen het juridisch loket en een arbeidsrechtadvocaat?

Onze ervaren arbeidsrechtadvocaten helpen je graag

Neem gerust eens contact met een van onze arbeidsrechtspecialisten op om direct antwoord op je arbeidsrechtelijke vragen te krijgen of om een afspraak te maken en je zaak bij ons in behandeling te geven. Afhankelijk van je wensen maken wij graag een afspraak bij ons op kantoor of adviseren wij je volledig op afstand (telefonisch en/of per e-mail). Ons team van arbeidsrechtspecialisten heeft tientallen jaren ervaring op het gebied van arbeidsrecht, arbeidsvoorwaarden en ontslag en staat bekend om haar praktische aanpak en uitstekende resultaten. In veel gevallen kunnen de kosten van je rechtshulp op de werkgever verhaald worden.

Hoe snel kan ik rechtsbijstand krijgen?

Per direct. Neem tijdens kantooruren contact met ons team arbeidsrechtadvocaten op via de Ontslaglijn of per e-mail. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat je bij aanvang van een arbeidsgeschil of ontslagkwestie direct over goed juridisch advies beschikt. Wij kunnen je in de meeste gevallen direct telefonisch al een aantal tips en adviezen geven. Als het nodig of wenselijk is om een afspraak te maken, kan dat in de regel binnen enkele dagen.

Ik heb een rechtsbijstandverzekering. Kan ik jullie dan ook inschakelen?

Als je een rechtsbijstandverzekering hebt en je moet je verweren in het kader van een ontslagprocedure, dan heb je een vrije advocaatkeuze. Dat wil zeggen dat je zelf een advocaat kunt kiezen en dat de kosten van deze advocaat, binnen redelijke grenzen, door de rechtsbijstandverzekeraar vergoed moeten worden. Daarnaast kan het zijn dat je niet tevreden bent over de behandeling van je zaak door de juridisch medewerker van de verzekeraar. In dat geval kunt u een beroep doen op de zogenaamde geschillenregeling en kunnen wij voor je een second opinion uitvoeren.

Neem gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Waardeer deze site:
Klant waardering Ontslag.nl
0 1439 waarderingen, gemiddeld: 7.3 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder