Wat is het gevolg van een verkeerde opzegging?

Een werkgever of werknemer die niet de juiste opzegtermijn in acht neemt, is volgens de wet schadeplichtig. In de praktijk gaat het vaak om de werkgever die niet juist heeft opgezegd.

Deze schadeplichtigheid leidt ertoe dan de andere partij aanspraak kan maken op een schadevergoeding. Een werkgever die een verkeerde opzegtermijn hanteert, moet er rekening mee houden dat hij de werknemer een schadevergoeding dient te betalen ter grootte van de nog resterende opzegtermijn. Voor een werkgever die niet de juiste opzegtermijn in acht genomen heeft, is er nog een belangrijk gevolg: een eventueel concurrentiebeding met de werknemer komt te vervallen. Het is voor een werkgever dus van groot belang om goed na te gaan welke opzegtermijn van toepassing is.

Een werknemer die een verkeerde opzegtermijn hanteert, moet zijn werkgever eveneens financieel compenseren door betaling van het loon over de opzegtermijn die niet in acht genomen is. Let op: als werknemer kun je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd alleen tussentijds opzeggen als er in de arbeidsovereenkomst sprake is van een tussentijds opzegbeding. Als dit niet het geval is, zul je als werknemer het volledige contract moeten uitdienen of met je werkgever overeenstemming bereiken over een eerdere ontslagdatum. Doe je dit niet en zeg je het contract op terwijl er geen tussentijdse opzegmogelijkheid in het contract is opgenomen, dan kan dit tot aanzienlijke financiële gevolgen leiden.

Als u twijfelt over de opzegtermijn die in uw situatie geldt, kunt u vrijblijvend contact opnemen met een van onze ontslagspecialisten.

Vaststellingsovereenkomst checken

Een juridische check op je vaststellingsovereenkomst is geen overbodige luxe. Neem geen onnodige risico’s en laat een van onze ervaren arbeidsrechtspecialisten je vaststellingsovereenkomst controleren voordat je besluit deze overeenkomst te ondertekenen. Hoe werkt deze service? Bekijk de video.

Waardeer deze site:
Klant waardering
0 1023 waarderingen, gemiddeld: 7.6 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder