Hoe werkt de proeftijd?

De proeftijd is een korte periode aan het begin van een arbeidsovereenkomst waarin de arbeidsovereenkomst door zowel de werkgever als u zelf per direct opgezegd kan worden. Er is alleen sprake van een proeftijd als deze periode schriftelijk is overeengekomen.

Duur van de proeftijd
De maximale duur van de proeftijd die overeengekomen kan worden is afhankelijk van de lengte van uw arbeidsovereenkomst. Zo mag de proeftijd bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd maximaal twee maanden bedragen. Ook als er sprake is van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met een duur van twee jaar of langer mag een proeftijd van twee maanden overeengekomen worden.

Heb je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met een duur die korter is dan twee jaar, maar langer dan zes maanden, dan mag de proeftijd maximaal een (1) maand bedragen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een jaarcontract. Als er sprake is van een arbeidsovereenkomst met een duur van zes maanden of korter, dan mag er helemaal geen proeftijd overeengekomen worden.

Onterecht in je proeftijd ontslagen? Neem dan contact op met een van onze ontslagspecialisten. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

Regels rondom de proeftijd worden strikt toegepast

De regels met betrekking tot proeftijd moeten door een werkgever strikt worden nageleefd. Als dit niet gebeurt, dan is de proeftijd nietig. Dat wil zeggen dat de proeftijd dan niet geldig is, bijvoorbeeld als:

  • de proeftijd voor beide partijen niet exact even lang is
  • de werkgever in de arbeidsovereenkomst een proeftijd heeft opgenomen die langer is dan twee maanden
  • de werkgever een proeftijd heeft opgenomen in een opvolgende (tweede of derde) arbeidsovereenkomst terwijl er geen sprake is van een andere functie en andere werkzaamheden
  • de werkgever een proeftijd heeft opgenomen in een arbeidsovereenkomst met een duur van zes maanden of korter

Heb je een vraag over ontslag in de proeftijd of wil je je eigen situatie voorleggen aan een arbeidsrechtspecialist? Neem gerust eens contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

Waardeer deze site:
Klant waardering
0 1019 waarderingen, gemiddeld: 7.6 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder