Wat houdt de ketenregeling precies in?

De ketenregeling is de wettelijke regeling die bepaalt hoeveel tijdelijke arbeidscontracten er maximaal achter elkaar gesloten mogen worden voordat er een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaat.

Tot 1 juli 2015 luidde de hoofdregel: er mogen maximaal drie contracten voor bepaalde tijd op rij gesloten worden binnen een periode van drie jaar. Bij het vierde contract of op de dag na het verstrijken van de driejaarsperiode ontstaat automatisch een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Pas als er tussen twee contracten een periode zit van meer dan drie maanden dan ontstaat er een nieuwe keten (en mogen er opnieuw drie tijdelijke contracten in een periode van drie jaar gesloten worden).

Vanaf 1 juli 2015 is de ketenregeling ingeperkt. Er mogen vanaf dat moment nog steeds drie contracten voor bepaalde tijd gesloten worden, maar dan moet dan wel in een periode van maximaal twee jaar. Bovendien wordt de tussenperiode opgerekt naar een periode van meer dan zes maanden. Let op: als je onder een cao valt, kan in die cao afgeweken zijn van de ketenregeling. Ook na 1 juli zijn er nog enkele situaties waarin een langere ketenregeling mogelijk is of de ketenregeling zelfs niet van toepassing is.

Uitzonderingen op de ketenregeling vanaf 1 juli 2015

Zo geldt de ketenregeling vanaf 1 juli 2015 niet voor leer-arbeidsovereenkomsten in het kader van de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en voor scholieren die nog geen 18 jaar zijn en maximaal 12 uur per week werken. Voor bestuurders van rechtspersonen (bijvoorbeeld van een B.V. of N.V.) geldt de ketenregeling alleen voor het aantal contracten (maximaal drie), maar kan in de arbeidsovereenkomst afgeweken worden van de periode van 24 maanden.

Waardeer deze site:
Klant waardering
0 1019 waarderingen, gemiddeld: 7.6 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder