Voorbeeld ontslagbrief – Om eigen dienstverband op te zeggen

Met deze ontslagbrief zeg je op een correcte manier je eigen arbeidsovereenkomst op.

Als werknemer kun je je arbeidsovereenkomst beëindigen door het dienstverband eenzijdig op te zeggen. Je moet dan wel een opzegtermijn in acht nemen. Let op! Een contract voor bepaalde tijd kan je alleen opzeggen als er een bepaling in je contract staat of in de cao die aangeeft dat tussentijds beëindigen mogelijk is.

Meer informatie over opzeggen van een arbeidsovereenkomst, zoals welke opzegtermijn er geldt of wat het gevolg is van een verkeerde opzegging kun je hier lezen.

 


Download dit document

  • Als u bovenstaande persoonsgegevens aan ons verstrekt, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens verwerken overeenkomstig ons privacybeleid.

Waardeer deze site:
Klant waardering Ontslag.nl
0 1439 waarderingen, gemiddeld: 7.3 /10

Bereken de transitievergoeding

  Vul hier de datum in waarop u verwacht dat het dienstverband eindigt.

  Onder bruto maandinkomen wordt verstaan: het laatstgenoten basissalaris vermeerderd met (indien van toepassing ) 1/12 deel van de door de werknemer verdiende provisie in de 12 maanden voorafgaand aan het ontslag. Daarnaast moet ook, voor zover van toepassing, 1/12 deel van de vakantietoeslag, vaste 13e maand, ploegentoeslag en overwerktoeslag worden meegenomen. Tot slot moeten ook winstuitkeringen, bonussen en variabele eindejaarsuitkeringen worden meegeteld. 1/36 deel van deze variabele looncomponenten, verschuldigd over de drie kalenderjaren voorafgaand aan het jaar van ontslag, tellen mee in het bruto maandinkomen.


Bereken je WW uitkering

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder