Wat kost arbeidsmediation en wie betaalt het?

De kosten van arbeidsmediation bestaat voornamelijk uit het uurtarief van de mediator. Elke mediator mag zijn eigen uurtarief bepalen. Informeer dus op voorhand naar het uurtarief van de mediator die u wilt inschakelen.

In een aantal gevallen spreken partijen af dat de kosten van de mediator op basis van een verdeelsleutel van 50/50 verdeeld worden. Als het gaat om een arbeidsrechtelijk geschil, dan is het niet ongebruikelijk dat de werkgever de kosten van de mediation voor zijn rekening neemt. Zorg in elk geval dat u van tevoren weet of en hoeveel u aan de kosten van de mediation moet bijdragen.

Het is ook mogelijk dat u met uw werkgever verwikkeld bent in een gerechtelijke procedure en dat de behandelende rechter voorstelt om van mediation gebruik te maken. In dat geval wordt de gerechtelijke procedure voorlopig stopgezet en kunt u door de rechtbank verwezen worden naar een mediator. In deze situatie wordt de mediation op basis van een subsidieregeling vaak gedurende maximaal 2½ uur vergoed.

Waardeer deze site:
Klant waardering Ontslag.nl
0 1318 waarderingen, gemiddeld: 7.3 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder