Voorbeeldbrief – Claimen transitievergoeding

Met ingang van 1 juli 2015 is een werkgever verplicht om een werknemer bij ontslag een transitievergoeding te betalen als aan twee voorwaarden is voldaan, namelijk:

  • de arbeidsovereenkomst heeft ten minste 24 maanden geduurd, en 
  • de arbeidsovereenkomst is door de werkgever opgezegd, of de arbeidsovereenkomst is op initiatief van de werkgever ontbonden, of de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is op initiatief van de werkgever niet aansluitend verlengd.

Let op! Je hebt na afloop van je dienstverband slechts drie maanden de tijd om deze transitievergoeding op te eisen. Als je werkgever niet vrijwillig tot betaling van de transitievergoeding wil overgaan, moet je binnen diezelfde periode bij kantonrechter een verzoekschrift hebben ingediend. Neem contact op met een van onze arbeidsrechtspecialisten als dit het geval is.


Download dit document

  • Als u bovenstaande persoonsgegevens aan ons verstrekt, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens verwerken overeenkomstig ons privacybeleid.

Waardeer deze site:
Klant waardering Ontslag.nl
0 1437 waarderingen, gemiddeld: 7.3 /10

Bereken de transitievergoeding

  Vul hier de datum in waarop u verwacht dat het dienstverband eindigt.

  Onder bruto maandinkomen wordt verstaan: het laatstgenoten basissalaris vermeerderd met (indien van toepassing ) 1/12 deel van de door de werknemer verdiende provisie in de 12 maanden voorafgaand aan het ontslag. Daarnaast moet ook, voor zover van toepassing, 1/12 deel van de vakantietoeslag, vaste 13e maand, ploegentoeslag en overwerktoeslag worden meegenomen. Tot slot moeten ook winstuitkeringen, bonussen en variabele eindejaarsuitkeringen worden meegeteld. 1/36 deel van deze variabele looncomponenten, verschuldigd over de drie kalenderjaren voorafgaand aan het jaar van ontslag, tellen mee in het bruto maandinkomen.


Bereken je WW uitkering

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder