Vaststellingsovereenkomst en finale kwijting

Vrijwel elke vaststellingsovereenkomst kent aan het slot een bepaling die ook wel bekendstaat als finaal kwijtingsbeding. Beide partijen verklaren dat zij niets meer van elkaar te vorderen hebben nadat ze uitvoering gegeven aan de afspraken vaststellingsovereenkomst aan.

Een veel voorkomende formulering van een dergelijk beding is de volgende:

Partijen verlenen elkaar – na uitvoering gegeven te hebben aan het bovenstaande – over en weer finale kwijting met betrekking tot de arbeidsovereenkomst en de beëindiging daarvan.

Het doel van deze bepaling voor uw werkgever is simpel: hij wil uw ontslagdossier definitief sluiten en later niet meer geconfronteerd kunnen worden met eventuele claims of vorderingen van uw zijde.

Afhankelijk van de situatie kunt u als werknemer zelf ook belang hebben bij een finaal kwijtingsbeding. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat u nog een studieschuld heeft openstaan bij uw werkgever en dat hierover niets geregeld is in de vaststellingsovereenkomst. Op grond van de finale kwijting kan uw werkgever later niet alsnog eisen dat u deze schuld aflost.

Maar bedenk dus goed dat u uw werkgever na het afsluiten na het aangaan van een vaststellingsovereenkomst in principe niet meer kunt aanspreken op zaken die niet in de vaststellingsovereenkomst geregeld zijn

Een voorbeeld
Een werknemer gaat een vaststellingsovereenkomst met zijn werkgever gaan. In deze overeenkomst is geregeld dat de werkgever het loon van de werknemer inclusief vakantiegeld tot 1 december 2017 doorbetaalt. Verder staat er in de vaststellingsovereenkomst dat de werknemer een ontslagvergoeding ter grootte van € 13.500 bruto ontvangt.

Nadat de werknemer de vaststellingsovereenkomst heeft ondertekend en hij december 2017 een eindafrekening ontvangt, bemerkt hij dat de werkgever het saldo aan niet-genoten vakantiedagen niet uitbetaalt. Als de werknemer hierover een procedure begint, wordt hij door de kantonrechter in het ongelijk gesteld.

De kantonrechter verwijst in zijn oordeel naar de finale kwijting en voegt daaraan toe dat het niet ongebruikelijk is dat een werknemer afstand doet van zijn verlofsaldo als hij gedurende een langere periode wordt vrijgesteld van werk, zoals in dit geval ook gebeurd is. Als de werknemer aanspraak had willen maken op uitbetaling van zijn verlofsaldo, had hij dit maar expliciet in de vaststellingsovereenkomst moeten laten opnemen, aldus de kantonrechter.

Toch zijn er ook gevallen bekend van werknemers ondanks een finaal kwijtingsbeding met succes bepaalde arbeidsvoorwaarden zoals een bonus, pensioenschade of aandelen konden opeisen omdat de werkgever deze aspecten tijdens de onderhandelingen over vaststellingsovereenkomst (bewust) niet aan de orde had gesteld.

Vaststellingsovereenkomst checken

Een juridische check op je vaststellingsovereenkomst is geen overbodige luxe. Neem geen onnodige risico’s en laat een van onze ervaren arbeidsrechtspecialisten je vaststellingsovereenkomst controleren voordat je besluit deze overeenkomst te ondertekenen. Hoe werkt deze service? Bekijk de video.

Waardeer deze site:
Klant waardering
0 1028 waarderingen, gemiddeld: 7.6 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder