Heb ik bij een ontslag wegens een verstoorde arbeidsrelatie recht op een ontslagvergoeding?

Of je aanspraak kunt maken op een ontslagvergoeding hangt uiteraard af van alle omstandigheden van het geval. Als je werkgever een ontslagprocedure voert bij de kantonrechter, dan zal deze rechter ook beoordelen wie van partijen het grootste verwijt valt te maken.

Als de kantonrechter tot de conclusie komt dat de verstoring volledig of grotendeels aan je werkgever te wijten is, dan is de kans groot dat de rechter de werkgever veroordeelt tot het betalen van een (forse) ontslagvergoeding. In dat geval zou de rechter namelijk bovenop de transitievergoeding een extra vergoeding (een zogenaamde billijke vergoeding) aan de werknemer kunnen toekennen.

Dreigt er ontslag en wil je weten hoe je er juridisch voorstaat? Heb je een vaststellingsovereenkomst ontvangen of heb je ondersteuning nodig in een ontslagzaak?

Neem dan contact op met een van onze ontslagspecialisten. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

Andersom zou de rechter natuurlijk ook tot de conclusie kunnen komen dat je zelf in belangrijke mate schuld hebt aan de verstoorde arbeidsrelatie. Zou de rechter tot het oordeel komen dat je je daarbij ernstig verwijtbaar gedragen hebt, dan loop je het risico daarmee je transitievergoeding te verspelen. In de praktijk zal hier niet snel sprake van zijn. Je moet het als werknemer wel erg bont gemaakt hebben voordat de rechter concludeert dat er sprake is van ernstig verwijtbaar handelen.

Gebruik de Ontslagchecker

Wil je weten of je op grond van een verstoorde arbeidsrelatie ontslagen kunt worden? Gebruik dan de Ontslagchecker, een online tool waarmee je binnen enkele minuten kunt bepalen of ontslag wel of niet mogelijk is.

Heb je een vraag over een verstoorde arbeidsrelatie of wil je je eigen situatie voorleggen aan een arbeidsrechtspecialist? Neem gerust eens contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

Waardeer deze site:
Klant waardering
0 1070 waarderingen, gemiddeld: 7.5 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder