Verschillende vormen van disfunctioneren

Disfunctioneren kent verschillende verschijningsvormen. Denk bijvoorbeeld aan de werknemer die de hoeveelheid werk niet goed aankan of de werknemer waarvoor het niveau van het werk te hoog ligt.

Maar er is ook sprake van disfunctioneren als een werknemer structureel te veel fouten maakt, niet of onvoldoende meegroeit met zijn functie of niet representatief is, terwijl dit in zijn functie wel van hem verwacht mag worden. Ook het niet behalen van bepaalde (verkoop)resultaten kan als disfunctioneren worden beschouwd. Maar let op: de gevraagde resultaten moeten wel realistisch zijn en het niet behalen hiervan mag niet aan externe omstandigheden te wijten zijn.

Soms kan ook het karakter, de houding of het gedrag van de werknemer tot de conclusie leiden dat er sprake is van disfunctioneren. Dus ook bepaalde persoonskenmerken en het afwezig zijn van bepaalde competenties kunnen leiden tot de conclusie dat er sprake is van disfunctioneren.

Een voorbeeld

Een medewerkster wordt aangenomen op een senior marketingfunctie. Uit de vacaturetekst blijkt dat de functie grotendeels zelfstandig en slechts met beperkte begeleiding moet worden uitgevoerd.

De werkgever heeft na enige tijd forse kritiek op de wijze waarop de medewerkster haar functie vervult. Deze kritiek ziet vooral op een gebrek aan zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en zelfreflectie. De werkgever verwachtte op basis van het cv van de werkneemster dat zij in staat zou zijn om geheel zelfstandig een marketingstrategie op te zetten. Dit bleek niet het geval.

Gaandeweg de discussie over het functioneren kwam de nadruk van de kritiek van de werkgever steeds meer te liggen op het gebrek aan zelfreflectie van de werkneemster. Op elke beoordeling of gespreksverslag volgde een uitgebreide weerlegging door de werkneemster. De werkgever had juist gehoopt dat werkneemster de kritiek ter harte zou nemen.

De kantonrechter ontbindt de arbeidsovereenkomst wegens disfunctioneren.

Tip!

Bestel het boekje “De disfunctionerende werknemer”. Dit boekje geeft op een praktische manier inzicht in alle facetten rondom het onderwerp disfunctioneren. Door de vele praktijkvoorbeelden krijg je daarnaast een goed beeld hoe een rechter tegen bepaalde situaties aankijkt. Voor meer informatie of om dit boekje direct te bestellen klik je hier.

Gebruik de Ontslagchecker

Wil je weten of je op grond van disfunctioneren ontslagen kunt worden? Gebruik dan de Ontslagchecker, een online tool waarmee je binnen enkele minuten kunt bepalen of ontslag wel of niet mogelijk is.

Heb je een vraag over disfunctioneren of wil je je eigen situatie voorleggen aan een arbeidsrechtspecialist? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

Waardeer deze site:
Klant waardering
0 1245 waarderingen, gemiddeld: 7.4 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder