Het verbetertraject is (voorlopig) afgerond: wat nu?

Er kunnen verschillende omstandigheden zijn waardoor het verbetertraject eindigt. De meest voor de hand liggende reden is simpelweg het feit dat de afgesproken duur van het traject verstreken is.

Als de eindevaluatie van het verbetertraject heeft plaatsgevonden zijn er grofweg twee uitkomsten mogelijk: het verbetertraject is geslaagd of niet. Als het verbetertraject geslaagd is (de werknemer heeft laten zien dat hij alsnog naar behoren kan functioneren), dan ligt het voor de hand dat de werkgever de werknemer schriftelijk bevestigd dat het verbetertraject met succes is afgerond en beëindigd wordt.

Als de eindevaluatie van het verbetertraject negatief uitpakt, dan zal de werkgever vervolgens moeten bekijken of de werknemer herplaatst kan worden. Hoe deze herplaatsingsverplichting eruit ziet kan je hier lezen. Mocht herplaatsing niet mogelijk zijn, dan ligt het voor de hand dat de arbeidsovereenkomst beëindigd wordt. De stappen die dan genomen moeten worden kan je hier lezen.

Tip!

Bestel het boekje “De disfunctionerende werknemer”. Dit boekje geeft op een praktische manier inzicht in alle facetten rondom het onderwerp disfunctioneren. Door de vele praktijkvoorbeelden krijg je daarnaast een goed beeld hoe een rechter tegen bepaalde situaties aankijkt. Voor meer informatie of om dit boekje direct te bestellen klik je hier.

Gebruik de Ontslagchecker

Wil je weten of je op grond van disfunctioneren ontslagen kunt worden? Gebruik dan de Ontslagchecker, een online tool waarmee je binnen enkele minuten kunt bepalen of ontslag wel of niet mogelijk is.

Heb je een vraag over disfunctioneren of wil je je eigen situatie voorleggen aan een arbeidsrechtspecialist? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

Waardeer deze site:
Klant waardering
0 1245 waarderingen, gemiddeld: 7.4 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder