Zo werkt het nieuwe ontslagrecht

In dit boek krijg je onder meer antwoord op de volgende vragen:Welke regels gelden er bij ontslag met wederzijds goedvinden? In welke gevallen moet ik (g)een transitievergoeding betalen? Hoe zitten de verschillende ontslaggronden in elkaar? Wat is het verschil tussen (ernstig) verwijtbaar ontslag en ontslag op staande voet? Hoe werkt ontslag wegens disfunctioneren precies? Wanneer moet ik een billijke vergoeding betalen en hoe hoog is die?

Elke ontslaggrond is voorzien van vele praktijkvoorbeelden, gerechtelijke uitspraken, slimme tips en een handig stappenplan. Het boek is zo geschreven dat je niet hoeft te beschikken over specialistische juridische voorkennis, al is enige affiniteit met het arbeids- en ontslagrecht uiteraard een pré. Formeel-juridisch taalgebruik heeft Maarten van Gelderen zoveel mogelijk vermeden om het boek prettig leesbaar te houden. Uiteraard wordt er via vele voetnoten verwezen naar de relevante wetsartikelen of regelgeving die op een bepaalde situatie van toepassing is.

Naast een bespreking van alle nieuwe ontslaggronden staat Maarten van Gelderen in dit boek uiteraard ook uitvoerig stil bij de financiële gevolgen van ontslag, met name als het gaat om de transitievergoeding en de billijke vergoeding. Wanneer ben je deze vergoeding (niet) verschuldigd en hoe voorkom je dat een ontslagdossier tot onnodige kosten leidt?

Bestellen

Voor een bedrag van slechts € 59,95 (inclusief btw en verzendkosten) krijg je binnen 2 werkdagen een exemplaar het boek “Zo werkt het nieuwe ontslagrecht” toegezonden.

  • Als u bovenstaande persoonsgegevens aan ons verstrekt, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens verwerken overeenkomstig ons privacybeleid.
Waardeer deze site:
Klant waardering
0 896 waarderingen, gemiddeld: 7.7 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder