Maatregelen voor een doelmatige bedrijfsvoering

Een werkgever moet aannemelijk kunnen maken dat de getroffen maatregelen doelmatig zijn. Dat betekent dat het UWV ervan overtuigd moet zijn dat de getroffen maatregelen (de reorganisatie, het laten vervallen van arbeidsplaatsen) ook daadwerkelijk bijdragen aan de realisatie van het doel, bijvoorbeeld het ombuigen van financieel slechte resultaten.

Maar hoe kan het UWV nu precies nagaan of bepaalde maatregelen doelmatig zijn? Dat is uiteraard erg lastig. Niemand kan namelijk voorspellen wat de exacte gevolgen zullen zijn van het laten vervallen van 2, 20 of 200 arbeidsplaatsen. Bovendien moet een ondernemer/werkgever binnen redelijke grenzen zelf kunnen beslissen hoe hij zijn onderneming wil inrichten. Het UWV zal daarom ook slechts marginaal toetsen of de maatregelen bijdragen aan een doelmatige bedrijfsvoering. Daarbij zal het UWV nagaan of een andere weldenkende en weloverwogen ondernemer tot dezelfde afweging had kunnen komen.

Tip!

Bestel het boekje “Bedrijfseconomisch ontslag, overgang van onderneming en opvolgend werkgeverschap”. In dit zeer praktische boekje wordt stap voor stap uitgelegd welke regels er gelden rondom bedrijfseconomisch ontslag. Voor meer informatie of om dit boekje direct te bestellen klik je hier.

Andere cumulatieve voorwaarden waar een bedrijfseconomisch ontslagreden aan moet voldoen zijn:

Gebruik de Ontslagchecker

Wil je weten hoe groot de kans is dat er in een specifieke situatie een ontslagvergunning door het UWV wordt afgegeven? Maak dan gebruik van onze slimme online tool, de Ontslagchecker. Met deze tool kun je binnen enkele minuten bepalen of ontslag in een bepaalde situatie wel of niet is toegestaan.

Wil je weten hoe groot de kans is dat er in een specifieke situatie een ontslagvergunning door het UWV wordt afgegeven of heb je ondersteuning nodig bij het opstellen van je UWV verweer?

De arbeidsrechtspecialisten van Ontslag.nl zijn zeer ervaren in het beoordelen en voeren van UWV procedures. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

Waardeer deze site:
Klant waardering Ontslag.nl
0 1286 waarderingen, gemiddeld: 7.3 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder