In beroep bij de kantonrechter

Als het UWV de gevraagde ontslagvergunning weigert, kan de werkgever de zaak opnieuw ter beoordeling aan de kantonrechter voorleggen. De werkgever moet dit uiterlijk binnen twee maanden na de beslissing van het UWV doen.

De kantonrechter zal de zaak dan helemaal opnieuw beoordelen, maar hij moet daarbij dezelfde regels toepassen als het UWV. Toch kan het zo zijn dat de rechter bepaalde regels anders uitlegt en tot de conclusie komt dat de arbeidsovereenkomst van de werknemer toch moet eindigen. In dat geval zal de kantonrechter de arbeidsovereenkomst van de werknemer ontbinden.

Maar ook de werknemer kan eventueel in beroep gaan bij de kantonrechter als hij het niet eens is met de beslissing van het UWV. De werknemer moet dan uiterlijk binnen twee maanden na het einde van de arbeidsovereenkomst een verzoekschrift bij de kantonrechter indienen.

Wil je weten hoeveel kans je maakt als je in beroep gaat tegen de beslissing van het UWV of heb je ondersteuning nodig in zo’n procedure? Neem dan contact op met een van onze ontslagspecialisten. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

De werknemer kan de rechter in dat geval vragen om de werkgever te veroordelen om de arbeidsovereenkomst met terugwerkende kracht te herstellen. In plaats van het herstel van de arbeidsovereenkomst kan de werknemer de rechter ook vragen om hem een billijke vergoeding toe te kennen omdat herstel niet meer mogelijk is omdat de werkgever zich ernstig verwijtbaar gedragen heeft.

Gebruik de Ontslagchecker

Wil je weten hoe groot de kans is dat er in een specifieke situatie een ontslagvergunning door het UWV wordt afgegeven? Maak dan gebruik van onze slimme online tool, de Ontslagchecker. Met deze tool kun je binnen enkele minuten bepalen of ontslag in een bepaalde situatie wel of niet is toegestaan.

Onze arbeidsrechtadvocaten maken dagelijks inschattingen van de meest uiteenlopende ontslagsituaties. Neem contact met ons op om te horen hoe wij jouw situatie beoordelen. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

Waardeer deze site:
Klant waardering Ontslag.nl
0 1286 waarderingen, gemiddeld: 7.3 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder