Herplaatsing en passende functie

Bij herplaatsing draait het steeds om de vraag of er sprake is van een passende functie.

Een passende functie is niet hetzelfde als een uitwisselbare functie. Bij een uitwisselbare functie gaat het om de vraag of de werkzaamheden van twee of meer werknemers min of meer gelijk zijn. Bij een passende functie gaat het om de vraag of een bepaalde functie voor een specifieke werknemer passend is gelet op zijn werkervaring en opleiding. Het begrip passende functie is dus anders en ruimer dan het begrip uitwisselbare functie.

Volgens de officiële definitie van artikel 9 van de Ontslagregeling is een passende functie een functie die aansluit bij de opleiding, ervaring en capaciteiten van een werknemer.

Gebruik de Ontslagchecker

Wil je weten hoe groot de kans is dat er in een specifieke situatie een ontslagvergunning door het UWV wordt afgegeven? Maak dan gebruik van onze slimme online tool, de Ontslagchecker. Met deze tool kun je binnen enkele minuten bepalen of ontslag in een bepaalde situatie wel of niet is toegestaan.

Onze arbeidsrechtadvocaten maken dagelijks inschattingen van de meest uiteenlopende ontslagsituaties. Neem contact met ons op om te horen hoe wij jouw situatie beoordelen. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

Waardeer deze site:
Klant waardering Ontslag.nl
0 1286 waarderingen, gemiddeld: 7.3 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder