Afspiegelingsbeginsel: vervallen loonkostensubsidie

Als de bedrijfseconomische reden van het ontslag gelegen is in het feit dat een persoonsgebonden loonkostensubsidie beëindigd wordt, hoeft er evenmin afgespiegeld te worden.

In een aantal situaties hoef je als werkgever niet af te spiegelen. In de eerste plaats is afspiegelen (uiteraard) niet aan de orde als het gaat om het vervallen van een unieke functie. Daarnaast hoeft een werkgever evenmin af te spiegelen in de volgende gevallen:

Uitzondering 5: werknemer waarvan loonkostensubsidie vervalt

Als de bedrijfseconomische reden van het ontslag gelegen is in het feit dat een persoonsgebonden loonkostensubsidie beëindigd wordt, hoeft er evenmin afgespiegeld te worden. Logisch ook. Als het afspiegelingsbeginsel in deze situatie zou worden gehanteerd dan zou dat tot gevolg kunnen hebben dat niet de werknemer van wie de loonkostensubsidie wegvalt ontslagen wordt, maar een andere werknemer voor wie de werkgever geen subsidie ontvangt.

Gebruik de Ontslagchecker

Wil je weten hoe groot de kans is dat er in een specifieke situatie een ontslagvergunning door het UWV wordt afgegeven? Maak dan gebruik van onze slimme online tool, de Ontslagchecker. Met deze tool kun je binnen enkele minuten bepalen of ontslag in een bepaalde situatie wel of niet is toegestaan.

Onze arbeidsrechtadvocaten maken dagelijks inschattingen van de meest uiteenlopende ontslagsituaties. Neem contact met ons op om te horen hoe wij jouw situatie beoordelen. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 10 10 123 (50 cpm) of per mail via info@ontslag.nl.

Waardeer deze site:
Klant waardering
0 1244 waarderingen, gemiddeld: 7.4 /10

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Up to date blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste ontslagnieuws

 

Ontvang maandelijks een update van de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslag.

 

Meld je hier aan

 

Lees verder